DISTRIBUIȚI

La mai puțin de o lună de când s-au întâlnit în campionat, Wolverhampton și Liverpool dau din nou piept, luni seară, de la 21:45, în a treia rundă a Cupei Angliei.

„Cormoranii” vin după înfrângerea cu Manchester City, care a relansat lupta la titlu în Premier League și care a redus diferența la vârf, între cele două contracandidate la doar 4 puncte. Eșecul a venit pentru elevii lui Klopp după opt victorii consecutive, în toate competițiile.

VICTORIE PENTRU „CORMORANI” ÎN DECEMBRIE

Pe 21 decembrie, Liverpool trecea de Wolves cu 2-0, tot pe Molineaux Stadium, după golurile lui Salah și Van Dijk, în fața a 31.000 de spectatori.

În urmă cu două sezoane, Liverpool a fost eliminată din Cupa Angliei chiar de Wolverhampton, în runda a patra a competiției, într-un meci jucat pe Anfield. „Lupii” au mai avansat atunci doar un tur, fiind eliminați de Chelsea, care avea să joace finala și să o și piardă în fața lui Arsenal.

KLOPP NU PUNE PREȚ PE CUPA ANGLIEI

De altfel, Cupa Angliei nu pare o competiție pe care Klopp să pună prea mare preț, dat fiind că și sezonul trecut a părăsit turneul tot în runda a patra, în fața lui West Brom, după un 2-3 pe Anfield.

În ultimele cinci dueluri directe, nu s-a înregistrat vreo remiză între cele două echipe, Liverpool câștigând de patru ori și Wolves o dată, chiar în Cupa Angliei, acum două sezoane, așa cum aminteam mai sus.

ULTIMA VICTORIE A LUI WOLVES ÎN FAȚA LUI LIVERPOOL ACASĂ, ACUM 38 DE ANI

Totuși, Wolverhampton nu a mai reușit să câștige pe teren propriu în fața „cormoranilor”, indiferent de competiție, din 1981! De atunci, „lupii” au mai reușit doar trei remize și trei înfrângeri. Aceste înfrângeri au survenit chiar în ultimele trei partide jucate pe Molineaux și în acestea Wolverhampton nu a reușit să înscrie niciun gol: 0-3, 0-3 și 0-2.

Tocmai pentru că Jurgen Klopp nu pune foarte mare preț pe Cupa Angliei, cel mai probabil va trimite în teren o echipă din care vor lipsi câteva piese grele, pe care va prefera să le odihnească. Salah, Firmino, Wijnaldum sau Alisson vor fi menajați la această partidă.

ULTIMUL TROFEU AL LUI LIVERPOOL, ACUM 13 ANI

De altfel, Liverpool a câștigat ultima oară Cupa Angliei în 2006, după o finală cu West Ham, și are șapte astfel de trofee în palmares. Wolves au patru finale câștigate și alte patru pierdute, iar ultima oară când au ridicat trofeul a fost în 1960!

Antrenorul gazdelor, portughezul Nuno Espirito Santo, are doi jucători incerți pentru acest joc: Diogo Jota și Romain Saiss, în timp ce Liverpool nu va miza pe Gomez și Matip, accidentați. Alberto Moreno este și el incert pentru acest joc.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Dacă joacă, Mignolet va bifa doar al doilea său joc în acest sezon, în toate competițiile, și primul din septembrie în tricoul lui Liverpool
  • Liverpool nu a încasat vreun gol în ultimele patru vizite pe Molineaux, în toate competițiile
  • S-au marcat peste 2.5 goluri la toate ultimele trei partide jucate de Liverpool în Cupa Angliei
  • Wolves este neînvinsă în cinci din ultimele șapte meciuri jucate, indiferent de competiție

Pronostic : peste 2,5 goluri – cotă 1,89

Lasă un răspuns