DISTRIBUIȚI

Franța a rămas datoare după primul meci disputat la Campionatul Mondial de handbal masculin, găzduit de Danemarca și Germania.

Campioana mondială en-titre a învins cu emoții Brazilia la debut, scor 24-22, dar probabil că va suna alarma pentru jocul doi cu Serbia, programat sâmbătă de la ora 21:30, în cadrul Grupei A. Vecinii din Vest au început turneul final cu un rezultat de egalitate, 30-30 cu Rusia.

ABSENȚA LIDERULUI

Didier Dinart a avut dificultăți să alcătuiască lotul de „16” pentru Campionatul Mondial datorită concurenței, dar și în aceste condiții resimte lipsa unui lider. Pentru un prim meci la turneu final, absența lui Nikola Karabatic, din cauza unei accidentări, s-a văzut.

Franța s-a chinuit să câștige cu Brazilia, fiind salvată în special de portarul Vincent Gerard, care a încheiat meciul cu un procentaj de 50 la sută, unele intervenții venind în momente în care sud-americanii veneau peste campioana mondială. La fel de adevărat, Didier Dinart a rulat jucătorii la un moment dat, după ce Franța a reușit să ia un avans de 5-6 goluri la jumătatea întâlnirii.

Linia de 9 metri a rămas deocamdată datoare, după ce a marcat doar 7 goluri de la distanță și a terminat cu procentaj 50%.

ȘANSA UNUI JUCĂTOR DE LA POLI

Serbia a venit cu șase debutanți la Campionatul Mondial, dar a trecut cu brio testul cu Rusia. Echipa lui Nenad Perunicic a avut șansa de a obține chiar două puncte, dar Lazar Kukic a ratat o bună ocazie cu 10 secunde înainte de final.

Selecționerul Serbiei s-a declarat mulțumit de acest 30-30 cu Rusia, dar în același timp s-a arătat îngrijorat de accidentarea interului dreapta Nemanja Zelenovic pe finalul partidei. Foarte probabil, jucătorul de la Goppingen nu va putea evolua împotriva Franței, ceea ce înseamnă că greul pe acest post va cădea pe umerii lui Milos Orbovic, jucător la Poli Timișoara în Liga Națională.

FRANȚA, AVANTAJ NET

Franța și Serbia s-au întâlnit de mai multe ori în ultimii ani la turneele finale. De fiecare dată, campionii en-titre au reușit să atingă cel puțin 31 de goluri în jocurile disputate în perioada 2014-2018.

Ultimele două partide s-au încheiat cu victorii ale Franței la diferențe foarte mari, cu 36-26 și 39-30, ambele la Campionatele Europene.

Pronostic : sub 60,5 goluri – cotă 1,45

Lasă un răspuns