DISTRIBUIȚI

În primul tur de la Melbourne, Monica Niculescu (31 de ani) speră să continue forma bună arătată în startul anului. Ea joacă împotriva Amandei Anisimova, sportivă din Statele Unite, cu 14 ani mai tânără.

Va fi prima întâlnire directă între cele două sportive, care sunt vecine de clasament – Moni pe 88, iar Amanda cu o poziție mai sus.

REZULTATE EXCELENTE PENTRU NICULESCU ÎN 2019

Monica a participat la turneele de la Shenzhen și Hobart. La competiția din China, sportiva din Slatina a luat startul în calificări, deoarece poziția din ierarhia mondială nu i-a permis să ajungă direct pe tabloul principal.

După victorii la pas cu Khromacheva și Hibino, Niculescu a ajuns pe tablou, unde le-a învins pe Jelena Ostapenko și Krystina Pliskova. În sferturi, jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu a fost la un singur game de victorie, la 6-2 6-5 cu Yafan Wang. Din păcate, Niculescu nu a găsit calea spre victorie, a cedat setul 2 în tiebreak, iar apoi a fost dominată în decisiv (6-2 6-7 1-6).

La Hobart, Monica nu a participat la întrecerea de simplu, dar la dublu a jucat alături de chinezoaica Yang. La prima prezență împreună în această formulă, Niculescu și Yang au ajuns în semifinale, acolo fiind învinse greu de principalele favorire, surorile Chan (Taipei) cu 6-3 6-4.

TALENT URIAȘ PENTRU ADVERSARA MONICĂI DIN PRIMUL TUR

Născută în august 2001, Amanda Anisimova este văzută drept una dintre principalele pretendente la câștigarea Grand Slamurilor în viitor. Jucătoarea din Statele Unite a început sezonul cu un sfert de finală la Auckland, cedând în sferturile de finală cu Viktoria Kuzmova în 3 seturi.

Ea a impresionat în Indian Wells, la Challanger a ajuns în semifinale, iar săptămâna următoare s-a oprit în optimi la competiția WTA, după victorii la jucătoare de prim rang precum Parmentier, Pavlyuchenkova și Petra Kvitova.

Anisimova a impresionat în perioada junioratului, fiind locul 2 în lume. Ea are o finală pierdută la Roland Garros și e campioană la Wimbledon în 2017.

STILURI DIFERITE DE JOC

Monica Niculescu nu poate fi comparată cu nimeni când vine vorba despre stilul de joc. Multe mingi sunt trimise cu slice, rămân destul de jos și sunt dificil de manageriat de adversare. Deplasarea în teren este punctul forte, Monica aleargă neîncetat pe durata unui meci. Procentajul la primul serviciu este ridicat, dar execuția este atacabilă deoarece mingea are o viteză scăzută.

Animisova are un tenis ofensiv, intră în teren și încearcă să închidă punctele cu forehandul. Stilul este unul plăcut ochiului, cu avansări bine pregătite la fileu, unde are un procentaj bun al punctelor câștigate. Pe rever poate fi atacată destul de ușor, deoarece în defensivă încearcă mai mult să joace slice și să se replieze la linia mediană.

PREMII IMPORTANTE PENTRU UN SINGUR MECI

Simpla participare la Australian Open este premiată cu 75 000 de dolari australieni (47 200 de euro), iar câștigătoarea partidei își asigură un cec de 102 000 de dolari australieni (64 170 de euro) pentru calificarea în turul 2.

Accesul în runda secundă este premiat cu 45 de puncte WTA, în timp ce sporiva care este eliminată rămâne cu 10 puncte în ierarhia mondială.

Pronostic : victorie Monica Niculescu – cotă 2,25

Lasă un răspuns