DISTRIBUIȚI

Grupa F din cadrul Cupei Asiei pare a fi una extrem de ofertantă din punct de vedere al spectacolului. Prima rundă a adus două jocuri intense: Japonia – Turkmenistan 3-2 și Uzbekistan – Oman 2-1. Ne putem aștepta ca meciul Oman – Japonia, programat duminică, 13 ianuarie, de la ora 15:30 să ne aducă o dispută ofensivă, mai ales că antecedentele celor două echipe anunță un joc ”care pe care”.

JAPONEZII, IMBATABILI DE LA „MONDIALE”

De patru ori au câștigat japonezii cupa continentală, iar din 1988 încoace o singură dată au ratat calificarea din grupele principalei întreceri din Asia. Evident, niponii sunt considerați printre principalii favoriți ai Asian Cup 2019, din Emiratele Arabe Unite, mai ales că în vara lui 2018 au impresionat la Campionatul Mondial. Atunci, Japonia a fost eliminată greu de Belgia, în optimile de finală, cu 2-3, aceasta fiind de fapt și ultima înfrângere suferită de selecționata pregătită de Hajime Moriyasu.

În startul turneului, ”albaștrii” au câștigat greu, 3-2 cu Turkmenistan, după ce la pauză au fost conduși cu 1-0. Japonia a întors scorul la 3-1, principala piesă fiind atacantul Osako, marcator a două goluri.

NE AȘTEPTĂM LA CEL PUȚIN 3 GOLURI?

”Cu Oman, va trebui să ne îmbunătățim atât apărarea, cât și atacul”, a spus selecționerul Moriyasu. Japonia a marcat nu mai puțin de 20 de goluri în ultimele șapte meciuri, o singură dată înregistrându-se, în acest răstimp, un joc al niponilor în care să se marcheze mai puțin de trei goluri.

Naționala din Țara Soarelui Răsare are ca argumente o serie de jucători legitimați la cluburi importante din Europa: fundașii Nagatomo (Galatasaray) și Yoshida (Southampton), mijlocașii Haraguchi (Hannover) și Inui (Betis), precum și atacanții Muto (Newcastle) și Osako (Werder).

OMAN ESTE CAMPIOANA GOLFULUI

Trupa pregătită de olandezul Pim Verbeek merita mai mult din duelul din debut, 1-2 cu Uzbekistanul pregătit de faimosul Hector Raul Cuper. Cei care sunt în acest moment campionii Golfului au pierdut după un gol primit în minutul 85. Jocul cu Japonia poate scoate la iveală o echipă care să dea destul de furcă lui Yoshida și compania, selecționerul declarând că îi plac oponenții din jocul de duminică: ”Îmi place această echipă, este una dintre cele mai bune din Asia, mai ales că joacă un fotbal combinativ, de cel mai înalt nivel”, a spus batavul.

Interesant este că Omanul nu a pierdut decât două meciuri în ultimele 13 luni: acest 1-2 cu Uzbekistan și un ”amical”, 0-5 cu Australia! Această reprezentativă se poate mândri și cu un 0-0 scos într-un test din toamnă cu mult mai bine cotata reprezentativă a Ecuadorului.

Pronostic : victorie Japonia & peste 1,5 goluri – cotă 1,74

Lasă un răspuns