DISTRIBUIȚI

Cehii stau la mana lor pentru a obține locul de Europa League !

În ultima partidă din grupa G din UEFA Champions League se vor afla față în față Viktoria Plzen și AS Roma. Meciul este programat miercuri, la ora 19:55, concomitent cu confruntarea de pe „Santiago Bernabeu” dintre Real Madrid și CSKA Moscova.

După 5 etape, AS Roma și-a asigurat calificarea în primăvara Champions League și indiferent de rezultatul din Cehia capitolinii vor termina pe locul 2 în grupă, după Real Madrid. Spaniolii au câștigat ambele confruntări directe, 3-0 la Madrid și 2-0 pe Olimpico.

CU O VICTORIE, PLZEN ESTE SIGURĂ DE CALIFICAREA ÎN EUROPA LEAGUE

Cehii au reușit surpriza în etapa precedentă și s-au impus pe terenul rușilor de la CSKA. Partida de la Moscova s-a încheiat cu scorul de 1-2, iar pentru Viktoria au marcat Prochazka și Hejda. În urma succesului, Plzen a egalat-o pe CSKA la puncte, câte 4 fiecare, dar are și avantajul meciurilor directe.

Campioana Cehiei poate termina grupa pe locul 3 chiar dacă nu o învinge pe AS Roma. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să aibă un rezultat cel puțin egal cu cel pe care îl scot moscoviții în deplasarea de la Madrid.

AS ROMA NU ÎȘI REVINE DIN PASA PROASTĂ

Semifinalista ediției trecute din UEFA Champions League are multe bătăi de cap înaintea meciului de la Plzen. Formația lui Di Francesco nu a reușit să învingă de 4 meciuri, iar cel mai recent a risipit un avantaj de 2-0 cu Cagliari. În weekend, AS Roma a fost egalată de sarzi în prelungiri (2-2), chiar dacă aceștia evoluau în 9 oameni. Acest semieșec, romanii sunt pe locul 8 în Serie A, în afara locurilor de cupe europene.

CINE SUNT ABSENȚII PARTIDEI DE MIERCURI

Viktoria Plzen nu se poate baza pe atacantul Michael Krmencik, iar mijlocașul Daniel Kolar nu va fi recuperat nici el până la ora jocului.

De cealaltă parte, Di Francesco se mai gândește dacă îl folosește pe Edin Dzeko pe care l-ar vrea proaspăt pentru duelul din Serie A cu Genoa. De asemenea, Danielle De Rossi s-a accidentat la genunchi și nu va fi forțat în deplasarea din Cehia.

ROMA A DOMINAT ÎNTÂLNIRILE DIRECTE

Italienii s-au impus în două din cele 3 partide cu Plzen, de fiecare dată pe teren propriu – 4-1 în noiembrie 2016 și 5-0 în turul actualei ediții. Primul duel direct s-a încheiat nedecis, 1-1, în septembrie 2016.

Lucrurile nu stau bine în apărare pentru capitolini – au primit gol în ultimele 8 meciuri disputate în toate competițiile.

LA FIECARE PARTICIPARE ÎN UEFA CHAMPIONS LEAGUE, CEHII AU ÎNCHEIAT PE LOC DE EUROPA LEAGUE

Plzen joacă pentru a 3-a oară în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Precedentele prezdențe s-au încheiat cu clasări pe locul 3 în sezoanele 2011/2012 și 2013/2014. Recordul de puncte într-un sezon a fost stabilit chiar la debut, 5, cifră pe care ar putea-o egala cu un egal în partida de miercuri. Totuși, dacă înving, cehii vor lega pentru prima dată în istorie două victorii în UEFA Champions League.

Pronostic : sansă dublă 1X – cotă 1,50

Lasă un răspuns