DISTRIBUIȚI

Spania și Islanda, adversare în Grupa B a Campionatului Mondial de handbal masculin, sunt două dintre echipele naționale cotate cu șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020.

Cele două reprezentative se vor afla față în față duminică, de la ora 20:00, într-un joc care va avea loc la Munchen. Dacă Spania privește cu o oarecare încredere acest joc, în schimb, islandezii sunt deja sub presiune.

RIBERA VREA MAI MULT

Ibericii au debut conform graficului, cu o victorie fără emoții în fața statului Bahrain. Nu se poate spune că Spania a consumat foarte multă energie în acest meci, având în vedere că Jordi Ribera și-a permis să încerce multe variante de joc.

Selecționerul a avut totuși câteva nemulțumiri după prima partidă la Campionatul Mondial, în primul rând vizavi de faptul că echipa a ratat mult de pe linia de 6 metri, adică vreo 10 mingi. De asemenea, Ribera a menționat că apărarea trebuie să fie și mai stabilă, mai agresivă.

SPANIA DEȚINE TITLUL ÎN EUROPA

Spania a venit la Campionatul Mondial din postura de campioană en-titre a Europei, titlu cucerit anul trecut în Croația. 14 jucători din cei 16 înscriși acum pe foaia de joc au câștigat medalia de aur în 2018.

Înaintea turneului final, ibericii au susținut trei partide de verificare și de fiecare dată a marcat cel puțin 34 de goluri, în două rânduri atingând chiar cota 40. De aici au plecat probabil și reacțiile lui Ribera după partida cu Bahrain, în sensul că Spania nu prea ratează din situații ideale.

PALMARSSON ȘI CAM ATÂT

Islanda și-a propus să prindă turneul preolimpic în urma Campionatului Mondial, dar se află deja în dificultate, după ce a cedat cu 31-27 în fața Croației.

Gudmundur Gudmundsson îl are la acest turneu final pe Aron Palmarsson în echipă, care a avut o evoluție foarte sigură, pe alocuri încântătoare în jocul de debut (7 goluri), dar starul echipei FC Barcelona ar mai avea nevoie de cineva lângă el, în linia de 9 metri. Spre exemplu, Croația a cântat pe trei voci, cu Stepancic, Cindric și Duvnjak.

Islanda nu prea își permite să piardă și cu Spania, pentru că și-ar putea compromite în mare măsură șansele de a intra în Top 8. Ba chiar și locul 3 în grupă ar putea fi în pericol, pentru că Macedonia adună deja puncte.

Palmarsson este în lotul Islandei, dar Gudmundsson are totuși o absență de marcă. Valur Sigurdsson, unul din cei mai buni marcatori din istoria naționalei, s-a accidentat și nu poate evolua la turneul final.

ADVERSARE ȘI LA ULTIMUL MONDIAL

Spania și Islanda au fost adversare în grupă și la Mondialul din 2017. Ibericii au câștigat atunci destul de clar, cu 27-21. A fost și meciul cu cele mai puține goluri între cele două naționale, pentru că în rest s-au marcat cel puțin 56 de goluri în întâlnirile din ultimii 15 ani.

Pronostic : Spania va marca peste 31,5 goluri – cotă 1,95

Lasă un răspuns