DISTRIBUIȚI

Obținerea locului 2, cel care duce în ”primăvara europeană”, aduce calcule extrem de complicate înainte de ultima etapă din grupa L. Astfel, în acest moment, Chelsea este lideră cu 15 puncte, BATE are 6 puncte, la fel ca și MOL-Vidi, iar PAOK a adunat doar trei puncte.

Pentru a se califica, MOL-Vidi trebuie să aibă mai multe puncte decât BATE Borisov, după această rundă. Cum bielorușii sunt superiori maghiarilor la meciurile directe, ”roș-albaștrii” din Szehesfehervar sunt în fața unei situații paradoxale: dacă înving pe Chelsea și BATE reușește aceeași performanță la Salonic, MOL-Vidi este eliminată.

În schimb, ungurii se pot califica dacă fac o remiză cu londonezii, iar BATE pierde în Grecia. În caz că MOL-Vidi, BATE și PAOK termină cu 6 puncte, cei care merg mai departe sunt grecii lui Răzvan Lucescu, ei având golaveraj superior într-un mini-clasament în trei.

MIZA PE PUBLIC

MOL-Vidi a pierdut cu 0-2 în campionat, în weekend, contra rivalilor de la Ujpest și a rămas la opt puncte în spatele liderului Ferencvaros. Trupa lui Marko Nikolic plătește tribut în liga internă unui sezon istovitor în cupele europene, dar tehnicianul sârb și-a păstrat optimismul înaintea meciului istoric de joi, 13 decembrie, ora 19:55: ”Suntem capabili de lucruri fantastice, dar și de prestații negative cum a fost cea cu Ujpest. Mi-ar plăcea ca împotriva lui Chelsea să văd partea noastră pozitivă. Va fi greu, Chelsea e în primele 15 cluburi din lume și are un manager de top și ar fi greșit să zicem că londonezii vor veni cu o echipă de rezerve. În fond, dacă nu joacă Willian, va fi pe teren Pedro. Dacă nu intră Giroud, va fi Morata. Cred în echipă, de ce nu am reuși o performanță, cu tribunele pline alături de noi?”.

Interesant e că MOL-Vidi are doar trei victorii acasă, în acest sezon de eurocupe, 1-0 cu PAOK, 1-0 cu Ludogorets și 2-1 cu Dudelange. Maghiarii au pierdut cu BATE (0-2), AEK (1-2) și au remizat cu Malmo (0-0), având, iată, un bilanț modest la capitolul ofensiv. De-altfel, doar trei goluri au înscris elevii lui Nikolic în această grupă.

La Londra, ungurii au cedat destul de greu, 0-1, printr-un gol marcat în minutul 71 de Morata.

CHELSEA, CEA MAI BUNĂ APĂRARE DIN EUROPA LEAGUE

”The Blues” tocmai au administrat primul eșec din acest sezon de Premier League lui Manchester City (2-0) și au rămas în calcule pentru titlu.

Chelsea a respectat competiția până acum, având maxim de puncte, 15. Numai Salzburg și Eintracht au reușit acest lucru în actualul sezon al grupelor UEL. Mai mult, londonezii au primit un singur gol în cele cinci meciuri, având cea mai bună defensivă din această competiție.

Meciul se joacă pe stadionul lui Ferencvaros Budapesta.

Pronostic : victorie Chelsea – cotă 1,68

Lasă un răspuns